Oltási igazolás, COVID igazolás fordítása

Negatív PCR teszt, oltási igazolás és különböző COVID19 igazolások hivatalos fordítása angol, német, román és más nyelveken 24 órán belül.

Az utóbbi több mint egy évben egészen megváltozott a napi rutinunk és életünk. De az utazási szokásaink még ennél is sokkal jobban. Míg 2020 tavasza, ősze és tele keveseknek szólt a nemzetközi utazásról, idén tavaszra már sokkal jobban kinyíltak (és reméljük, ez csak folytatódni fog) a lehetőségek. Nincsen még „bevált módszer”, több párhuzamos megoldási folyamat egyszerre történik: EU-s vakcinaigazolvány, nemzeti vakcinaigazolványok, különböző oltások, PCR tesztek több nyelven.

Mikor lehet szükség egy COVID igazolásra?

Egy COVID igazolás általában azt hivatott nagy pontossággal jelezni, hogy a tulajdonosa fertőzött‑e. Ez általában a negatív eredményt tanúsítja. Ez lehet egy (vagy két) antigén gyorsteszt negatív eredménye, egy (vagy két) PCR teszt negatív eredménye vagy a fertőzés orvosi igazolása, vagyis hogy már átesett rajta.

Milyen gyorsan van szükség a tesztekre és a fordításra?

Ez nemcsak, hogy országonként eltér, de akár hétről-hétről, hónapról-hónapra is változhat. Azonban nagy többségében kijelenthetjük, hogy általában 48 vagy 72 órás PCR teszteredményre van szükség, míg gyorstesztnél ez lehet 24, 48 vagy 72 órás is.

A COVID-19 fertőzésen átesés (általában PCR teszt pozitív lelet, de nem feltétlenül) 3 vagy 6 hónapra szokott mentességet nyújtani a teszt- és / vagy karanténkötelezettség alól.

Ahogy a tesztek mintavételének és kiértékelésének idejét is ki kell számítani (a PCR tesztet egy szakembernek kell kiértékelnie, így itt az eredményre általában 12-48 órán belül számíthatunk, bár abszolút prioritással a 4 órás kiértékelés is megoldható lehet), itt a fordítások határideje is nagyon fontos. Az ügyfelek általában gyorsan kérik a fordítást, mert 72 órás lehet max és utaznának vele 1-2 napon belül. Senki nem akar a határon vesztegelni egy jókor elkészített negatív teszttel azért, mert hiányzik egy bizonyos nyelvű fordítás.

A más nyelvre lefordított COVID igazolásokra jelenleg leginkább nemzetközi utazások során van szükség, és mindenképp érdemes tájékozódni, hogy milyen teszt- vagy védettségi igazolásra van szükség, milyen nyelven. A „kutatásra” szánt időn most nem szabad spórolni.

Mi legyen a fordítás határideje?

Egy fertőzésen való átesés igazolás esetén nincs különösebb sietségre ok, legalábbis ha nem utolsó pillanatban igyekszünk ezt lefordíttatni. Ha tudjuk, hogy pl. két hét múlva utazunk és ehhez van szükségünk az igazolás lefordítására, akkor nyugodtan megadhatunk egy- vagy másfél hetes határidőt.

Jóval sietősebb a dolgunk, hogyha például egy PCR teszt eredményét szeretnénk lefordíttatni. Hiszen ilyenkor már az is komoly számolást igényel, hogy mikor menjünk el a mintavételre, pontosan mikor is fog kelleni a teszt eredménye (a repülőtéren, a repülőtársaságnak, a határon, a következő határon stb.), ezeknek rendkívül fontos utánajárni, ahogy annak is, hogy a magyar tesztet el fogják-e fogadni a célország területén és ezután kell egy nagyon gyors fordítási szolgáltatást intéznünk.

Ha már tudjuk a pontos dátumot (pl. szerda késő délután PCR teszt, csütörtök délelőtti várható eredménnyel, majd péntek reggeli indulás és kora délutáni érkezés), akkor előre érdemes felvenni a kapcsolatot fordítóirodánkkal, amely képes 24 órán belül lefordítani az igazolást a kívánt nyelvre.

Részletekért hívjon most: 06 30 219 9300