Bolgár fordítás

bolgar-szakforditas

Hivatalos bolgár fordítás Miskolcon, szakfordítás, lektorálás, tolmácsolás egész BAZ megyében.

Gyorsan dolgozunk, amiben tudunk segítünk, ha pedig másfajta fordításra van szüksége, akkor is szívesen útba igazítjuk. Ha olyan szolgáltatást keres, amit nem látott a weboldalunkon, akkor is érdemes felvenni velünk a kapcsolatot telefonon, valamit lehet, hogy ki tudunk találni majd. Keressen minket bátran!

Hitelesített bolgár fordítások

 • céges iratok (cégkivonat, társasági szerződés, beszámoló)
 • anyakönyvi kivonat (születési, házassági, halotti)
 • erkölcsi bizonyítvány, érettségi bizonyítvány, diploma, oklevél
 • bírósági iratok (ítélet, végzés, határozat, keresetlevél, jogsegély)
 • orvosi papírok (kórházi zárójelentés, ambuláns lap, lelet)
 • igazolások, számlák, tanúsítványok fordítása

A hitelesített fordítások vagy hivatalos fordítások esetén a fordítóirodánk igazolja, hogy az általunk készített fordítás szövege mindenben megegyezik az eredeti irat szövegével. A fordítást ellátjuk pecséttel, valamint háromszínű zsineggel is átkötjük. Az ilyen hivatalos fordításnál nem szükséges az eredeti iratot mögé fűzni, elég annak a fénymásolatát. Az általunk készített hivatalos bolgár fordításokat Bulgáriában eddig elfogadták. Természetesen elektronikus verziót, PDF-et is tudunk belőle készíteni, amit e-mailben gyorsabban ki tud küldeni.

Hivatalos fordítással kapcsolatban írhat nekünk az info@bilingua.hu e-mailre, vagy hívhat telefonon is.

Bolgár magyar fordítások

Irodánk a következő szakterületeken is vállal bolgár magyar fordítást:

 • energetika,
 • elektronika,
 • gyógyszerészet,
 • nehézipar,
 • könnyűipar,
 • irodalom,
 • jog, gazdaság,
 • elektronika,
 • szépségipar,
 • élelmiszeripar és egyebek.

A szöveg formátuma lehet: Word, Powerpoint, Excel, JPG, beszkennelt dokumentum stb. Bármilyen formátumban is legyen a szöveg, mi igyekszünk azt megnyitni, és lefordítjuk Önnek a kívánt nyelvre. A minőségi fordítások készítése érdekében kollégáink a legújabb CAT szoftvereket használják, mint amilyen a Memoq, a Trados és a MemSource.

A bolgár nyelvet beszélők számát mintegy 10 millióra becsülik. A bolgár, akárcsak a szlovén vagy a szlovák nyelv, a szláv nyelvek egyike. Cirill és latin betűs írásrendszer van, a latin betűs írás kizárólag a bánáti bolgár nyelvjárásra jellemző. A nyelvet az anyaországon, Bulgárián kívül még a szomszédos országokban is beszélik, elsősorban a határmenti településeken.

Bolgár anyanyelvű fordítók

A Miskolci fordítóiroda bolgár fordítói szerencsére nem az egyetemen tanulták meg ezt a nyelvet, hanem tényleg bolgár anyanyelvűek. Ennek a fordítás minősége szempontjából van nagy jelentősége. Mivel Bulgáriában nőttek fel, jól ismerik a nyelv cirill és latin betűs írásrendszerét, nyelvjárásait, valamint azokat a kulturális jellegzetességeket, amelyek nélkül nem készülhet minőségi bolgár fordítás.

Kiterjedt fordítói hálózatunknak köszönhetően akár nagyobb terjedelmű anyagok fordítását is bátran ránk bízhatja.

Amennyiben szakfordításra van szüksége, nálunk jó helyen jár:

Bolgár szövegek lektorálása, korrektúrája

A szövegfordítások nyelvhelyességét bolgár anyanyelvi lektoraink ellenőrzik. De fordulhat hozzánk már kész bolgár szöveggel is, azt is át tudjuk olvasni, s javaslatot teszünk az általunk hibásnak vélt terminusok cseréjére. Anyanyelvi lektoraink gyorsan de precízen dolgoznak, ha a határidő fontos, akár a hétvégén is folytatjuk a munkát.

Bolgár szövegek ellenőrzése, lektorálása kapcsán forduljon hozzánk bizalommal!

Hivatalos bolgár fordításbolgar-forditas

Bolgár anyanyelvi szakembereinknek köszönhetően a hivatalos fordítást akár 24 óra elteltével a kezében tarthatja. Mivel a hivatalos dokumentumok gyakorlatilag rövid terjedelműek, így képesek vagyunk nagyon rövid idő alatt elkészíteni a fordításokat.

Önnek csak annyi a teendője, hogy átküldje nekünk a dokumentumot elektronikus úton az info@bilingua.hu e-mail címünkre, és mi azonnal hozzákezdünk a fordításhoz.

Eljött a hétvége, a fordítóirodák zárva vannak? Önnek pedig nagyon sürgős a dokumentumfordítás? Akkor jelentkezzen nálunk most, mert mi hétvégén is elérhetőek vagyunk, munkatársaink figyelemmel követik az év minden napján a megrendeléseket, így akár vasárnap is elkészítjük a sürgős fordításokat!

Miért dolgozunk vasárnap és ünnepnapokon is? Mert első az ügyfél, és sürgős esetek léteznek, amelyek megoldásában mi segítünk. Természetesen Kazincbarcika, Ózd, Szerencs és Mezőkövesd területéről is kérhet bolgár fordítást!

Bolgár fordítás, lektorálás, tolmácsolás, hivatalos bolgár fordítás esetén jelentkezzen akár most azonnal!