Lengyel fordítás

Magyar lengyel fordítás Miskolcon a Miskolci fordítóiroda jóvoltából, anyanyelvi fordítás, szakfordítás lengyel nyelvre, vagy lengyelről magyarra.

lengyel-forditas

 

Lengyel-magyar, magyar lengyel fordítások

Lengyel anyanyelvi fordítóink bármelyik párosításban készítenek szöveg- és hanganyagfordításokat. Bármilyen formátumban szerkesztett szöveget tudunk fogadni, legyen az Word, Excel, Power pointban, vagy valamilyen kép (jpg, tiff, gif, png). Ha elküldi e-mail címünkre a fordításra váró dokumentumot, részletes, árra és határidőre vonatkozó tájékoztatást küldünk önnek. Küldje el a dokumentumot most!

Lengyel üzleti levelezések, e-mailek fordítása

Napi rendszerességgel vállaljuk üzleti dokumentumainak fordítását lengyelről magyarra, magyarról lengyelre.

Hivatalos lengyel fordítás, szakfordítás, lektorálás

Hivatalos dokumentumairól rövid idő alatt elkészítjük a fordítást, melyet a fordítás nyelvén záradékkal, és bélyegzővel látunk el. A szakfordításokat az adott szakterület specialistái végzik, lektoraink pedig minden típusú lengyel fordítást ellenőriznek.

Mit érdemes tudni Lengyelországról?lengyel_tolmacsolas

A lengyel nyelvet beszélők száma szerte a világon kb. 50 millió főre tehető. Lengyelországon kívül még az EU hivatalos nyelve. A szláv nyelvek egyike, legközelebbi nyelvrokonai a szlovák illetve a cseh, ugyanakkor rokonságban áll az orosz, fehérorosz, ukrán, szerb, horvát és bolgár nyelvekkel is. Hangzásában viszont némileg különbözik nyelvrokonaitól, így nincs meg közöttük a kölcsönös érthetőség, tehát egy lengyel anyanyelvű személy nem biztos, hogy érteni fogja a dél-szláv nyelveket. Azonban az ukrán és a fehérorosz néppel való évszázados kapcsolatoknak köszönhetően viszont képesek kommunikálni.

A szláv nyelvek és köztük a lengyel

A szláv nyelvek közül a 3. leggyakrabban használt nyelvnek számít az orosz illetve az ukrán után. A rendszerváltást követően az egyik legdinamikusabban fejlődő országnak számít, 2004 óta tagja az Európai Unió térségének. A gazdasági és politikai változásnak köszönhetően megnőtt a külföldi befektetők száma az országban, illetve Lengyelország is több külföldi piacon jelent meg. Megnőtt az igény a lengyel nyelv használatára külföldön, így a fordításokra is.

Ha lengyel fordítóra vagy tolmácsra van szüksége, akkor keressen meg bennünket bizalommal!